150jaargist

Waarom wordt gist gebruikt?

twenty20_c0d6d036-af37-4609-aa86-8e39ab5f323c

Waarom wordt gist gebruikt?

Heel veel mensen op de wereld maken gebruik van alcoholistische dranken. Het is dan ook van belang dat dit niet alleen door de smaak komt, maar natuurlijk ook door de alcohol. Het is dan wel van belang dat je kijkt wat de alcohol doet met je lichaam. Zo zorgt alcohol ervoor dat je dronken kan worden en kan je hier dan ook gezellig door worden. Daarnaast kan je dan ook kijken hoe alcohol wordt gemaakt. Op deze manier kan je ervoor zorgen hoe je drank wordt gemaakt. Gist zorgt er dan ook voor dat er alcohol in het drinken kan komen. Gist zorgt er namelijk voor dat er suiker kan worden omgezet in alcohol en koolzuur. Gist is een schimmel die eencellig is en dit kan je dan ook niet met je blote ogen zien. Daarnaast kan je gist gebruiken bij het brouwen van bier en kan je hier alcohol van maken. Zonder gisten kan je bier ook geen bier noemen. Daarnaast zorgt gist niet alleen voor de alcohol in het bier, maar zorgt het ook voor aroma’s en smaak in het bier. Op deze manier kan je dan verschillende merken in het bier hebben en smaakt iedere merk dan anders. Gist kan je alleen laten werken als het op een bepaald temperatuur zit. Op deze manier kan je de gist aan zijn werk zetten en zorg je er ook voor dat er alcohol in het drinken kan komen.

Gist in brood

Gist kan je ook gebruiken om brood beter te kunnen maken. Zo kan je brood laten Reisen, op deze manier kan je ervoor zorgen dat het brood beter smaakt en ook nog eens luchtig kan worden. Zo zorgt gist voor belletjes in het brood en rijst je brood hier dan ook voor. Daarnaast maak je dan het brood luchtig en kan het lekkerder smaken natuurlijk. Gist kan zijn werk doen in het brood als het ook aan het bakken is in de oven.

Hoe werd alcohol vroeger gemaakt

Vroeger in de jaren 1600 werd er natuurlijk ook al alcohol gemaakt. Echter wisten ze toen nog niet dat ze gist gebruikte om dit ook in werking te stellen. Zo konden ze ervoor zorgen dat je graan met water gebruikte en kon je op deze manier alcohol maken in een drankje. De mensen wisten toen nog niet dat er in het graan ook gist zat wat zijn werk deed voor het alcohol.

MEER TE WETEN KOMEN

werking

Ontdekking

Experimenten