150jaargist

De werking van gist

pexels-henry-&-co-1151243

De werking van gist

Veel mannen vinden het drinken van bier heel erg lekker. Zo heb je dan ook veel verschillende soorten bier waar je uit kan kiezen. Dit kan je wel zien in de supermarkt, zo heb je dan heel veel verschillende soorten bier. Het kan dan leuk zijn om te weten hoe je bier kan maken en hoe het gemaakt wordt. Zo kan je kijken naar de werking van gist. Gist is een eencellige schimmel die ervoor kan zorgen dat er alcohol in het bier kan komen. Gist komt dan ook van een paddenstoel af en is belangrijk bij het maken van bier. Zo kan gist ervoor zorgen dat alle suiker uit het bier kan worden gehaald. Deze haalt hij niet alleen eruit hij zorgt er ook voor dat de suiker wordt omgezet in alcohol en koolzuur. Dit proces kan je doen door de gist op een bepaald temperatuur te laten komen. Op deze manier zorg je er dan ook voor dat de gist zijn werk kan doen. Bij brood is dit ook zo en zorgt het ervoor dat er belletjes in het brood komen. Als deze dan gaat bakken verdwijnen de belletjes en wordt het brood dan lekker luchtig. Dit kan je dan ook zien aan bijvoorbeeld de gaten in het brood. Op deze manier smaakt het brood lekker en kan je het ook goed eten natuurlijk.

Verschillende soorten gist

Je hebt dan ook veel verschillende soorten gist die je kan kiezen. Ieder biersoort en broodsoort gebruikt dan ook andere gist. Hier kan je ook de smaak mee bepalen en bijvoorbeeld hoe het ruikt. Bij bier kan je dan verschillende aroma’s hebben en heb je bijvoorbeeld een bloemen geur of bijvoorbeeld een peper smaak. Op deze manier kan je met gist het merk van het bier dan ook bepalen. Sommige soorten gist kunnen dan natuurlijk ook heel veel geld kosten.

 

Kopen van gist

Ook kan je ervoor kiezen om zelf te experimenteren met gist. Op deze manier kan je er dan natuurlijk voor zorgen dat je zelf bier kan maken. Of je kan er voor kiezen om brood te maken. Daarnaast kan je kijken naar hoe je het gist kan kopen. Zo kan je online veel over gist zoeken en kan je hier dan ook gist kopen. Je moet dan natuurlijk wel kijken naar het soort gist en wat de prijs van het gist is. Op deze manier kan je het dan laten bezorgen bij je thuis.

MEER TE WETEN KOMEN

Ontdekking

gebruikt?

Experimenten