150jaargist

Vakantie met vrienden, 6 tips

Als je op vakantie wil met vrienden, dan is het goed om bij een paar punten stil te staan. 

Waar gaat de reis naartoe?

Met zijn allen op vakantie is leuk, maar waar ga je naartoe? Het is goed om vooraf de reis goed te plannen en als een langere tijd gaat, dan kun je ook vooraf alle hotels reserveren. Zo weet je zeker dat je een accommodatie hebt die aan je wensen voldoet. 

Spreek verwachtingen naar elkaar uit

Wat verwacht iedereen van de reis? Wat willen mensen wel doen en wat juist niet? Lekker aan het strand liggen, shoppen, uitgaan, zwembad bezoeken? Actieve dingen zoals fietsen en veel wandelen of liever een rustige vakantie? Zorg dat je van elkaar weet wat je wil, dan kun je een bestemming kiezen die aan ieders wensen voldoet. 

Accommodaties kiezen

Is het mogelijk een groot huis te huren met meerdere kamers? Zo heeft iedereen toch zijn eigen plek als dat nodig is. Wellicht kun je ook meerdere strandhutjes huren bij mooi weer of meerdere hotelkamers boeken als je met een hele grote groep bent en ook van luxe wil genieten. Het budget zal medebepalend zijn waar je gaat verblijven. 

Vergeet de spelletjes niet!

Niets is zo leuk dan met je vrienden allerlei spellen spelen, zoals een drankspel. Maar ook eenvoudige kaartspellen kunnen natuurlijk mee en spellen die met je grote groepen kunt doen. Spreek vooraf af dat niet iedereen overal aan mee hoeft te doen, je kunt ook met groepjes wat doen, zodat iedereen het naar zijn of haar zin heeft.  

Afspraken maken over geld

Het is handig om vooraf allemaal een vast bedrag in te leggen en daar boodschappen e.d. van te doen. Dan worden alle kosten samen gedeeld. Als het op is dan kan iedereen een nieuw bedrag inleggen. Mocht je dat niet doen, dan moet iedereen alle bonnetjes bewaren en moet alles aan het einde van de vakantie worden verrekend. 

Vervoer kiezen

Hoe ga je op vakantie? Zorg dat je in ieder geval voor dat je genoeg vervoer hebt, bijv. als je met de auto gaat, moet je genoeg auto’s en chauffeurs hebben, zodat ook alle bagage mee kan.