150jaargist

Experimenten met gist

pexels-skyler-ewing-9482666

Experimenten met gist

Gist is een bekende schimmel die je niet kan zien met het blote oog. Deze gist kan worden gebruikt bij het maken van brood en alcoholistische drankjes. De gist zorgt er bij bier bijvoorbeeld voor dat de suikers in het drank worden omgezet in alcohol en koolzuur. Daarnaast moet je dan kijken naar hoe dit in zijn werking gaat. Zo kan je kijken naar gist en hoe het werkt. Gist kan je op een bepaalde temperatuur laten komen in een drankje en zorgt het er dan ook voor dat suiker wordt omgezet in alcohol. Ook kan je dan kijken naar bijvoorbeeld experimenten met gist. Zo kan je gist in bijna iedere supermarkt kopen en kan je hier online ook informatie over vinden en hier dan ook kopen. Daarbij kan je de gist gebruiken om thuis experimenten uit te voeren. Zo kan je bijvoorbeeld brood bakken en kan je door middel van gist je brood laten rijzen. Op deze manier kan je er doen voor zorgen dat je brood lekker luchtig wordt en daarnaast ook nog eens lekker smaakt. Ook kan je experimenten met gist door bier te maken. Dit moet je dan ook brouwen en kan je met gist suiker uit het drank halen. Op deze manier kan je dan bier of wijn brouwen met lekker alcohol erin. Zo zorg je ervoor dat het bier ook lekker kan smaken en wellicht ook lekker kan ruiken natuurlijk.

Hoe wordt gist gebruikt?

Bij bier wordt er meestal een papje gemaakt met veel suiker erin. Door hier gist in te doen kan je ervoor zorgen dat alles wordt omgezet in alcohol en bijvoorbeeld koolzuur. Dit komt doordat je dit papje dan ook opwarmt en als het warm is kan de gist ook zijn werk doen. Echter heb je verschillende soorten gist en kan je hiermee dan ook de smaak en het aroma bepalen van je drankje. Daarnaast is het van belang dat je geduld hebt op deze manier kan je alles goed laten werken.

Vroeger

Vroeger werd er ook gist gebruikt, maar wisten mensen in de jaren 1600 bijvoorbeeld nog niet dat er gist werd gebruikt. Hierbij gebruikte ze graan en water, op deze manier kon er dan alcohol gemaakt worden zoals bier. Pas een aantal honderd jaar later wisten mensen pas dat ze al die tijd gist deden gebruiken. Toen dat werd ontdekt konden ze ook meer drank maken en natuurlijk ook meer winst maken.

MEER TE WETEN KOMEN

werking

Ontdekking

gebruikt?